Crufts 2013

18.04.2013 22:54

V letošním roce jsem se poprvé jela podívat na nejprestižnější světovou výstavu "CRUFTS", která se každoročně koná v anglickém Birminghamu. A výlet stál určitě zato :o) Stafbulíků se zúčastnilo více jak 300 a určitě se bylo na co dívat. Co se týče černých zvířat, zcela neskromně myslím, že již i u nás v ČR máme nemálo velice kvalitních zvířat, která se ve světě určitě neztratí a v i v takto prestižní konkurenci obstojí (letošní česká výprava, budiž toho důkazem). V Anglii mne ale dokázal v kruhu zaujmout i nejeden barevný  jedinec, zejména pak ti zlatí - tam máme z mého pohledu ještě vcelku co dohánět. Zároveň mne mile překvapila minimální účast "modrých" jedinců - jestli se nepletu, tak ve psech byli prezentováni jen dva jedinci. Co bylo v Anglii na opravdu vysoké úrovni byl handling, ale pravda je, že na této výstavě byla prezentována především zvířata, která rozhodně nebyla ve výstavním kruhu poprvé, takže to bude souviset i s tím. 

CRUFTS - první fotogalerie

Co mne na Cruft nadchlo, bylo to, že kolem kruhu byl dán prostor především divákům a byly přichystány i židličky a to i v několika řadách - tj. žádný kruh obehnaný "zdí" z klecí, přepravek nebo stanů ... i když z toho jsem asi nadšená jen coby divák, být majitelem vystavovaného psa, tak mne zase umístění psa v pořadatelem připravených boxech dál od kruhu asi až tak nenadchne ;o). Co naopak musím pochválit na našich výstavách, je řazení psů v kruhu dle katalogových čísel - v Anglii to byl jedním slovem chaos, ale nutno dodat, že funkční chaos :o). No a samostatnou kategorií na Cruftu byly stánky prodejců - takové nepřeberné množství úžasných věcí u nás na výstavách opravdu nikdy nepotkáte. Jen na projití a klidné prohlídnutí všech hal na Cruftu by ale člověk potřeboval jeden samostatný den (a doporučuji mapu!).

CRUFTS - druhá fotogalerie

Na závěr gratuluji všem našim úspěšným vystavovatelům, děkuji Petře Prokopové za zorganizování autobusového zájezdu a naskenování katalogu a pak také velký dík zejména zadní části autobusu za fajn společnost na tak dlouhé cestě :o). Zároveň se omlouvám, za dosti pozdní zpracování fotek z výstavy ... s hrůzou jsem jich doma napočítala na cca dva tisíce.

CRUFTS - třetí fotogalerie

 

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode