Mistrovství ČR v jízdě v dámském sedle

16.07.2012 23:39

Ve dnech 6.-7. července se v areálu Zemského hřebčince Písek uskutečnilo pod taktovkou občanského sdružení Dámy v sedle již šesté mistrovstí České republiky v jízdě v dámském sedle. První páteční soutěží byl PARKUR do 90 cm a nastoupilo do ní pět odvážných amazonek. Po parkuru ihned následovala DREZURNÍ úloha, do které se přihlásilo celkem 14 závodnic. Drezurní úloha stupně L je pro každou soutěžící stejná - tj. obsahuje stejné cviky v pevně daném pořadí a posuzují jí celkem 3 rozhodčí. Nedílnou součástí drezurní soutěže je i kontrola jezdecké výstroje, která je rovněž předepsaná v propozicích soutěže.

GALERIE Z PARKURU A DREZURY

Zahraniční účastnice - Polka Marie Sulecka s Deluksem při drezuře

Doprovodným programem letošního mistrovství byly soutěže pro děti na ponících - konkrétně JÍZDA ZRUČNOSTI a JÍZDA ELEGANCE. Jízda zručnosti je rozdělena na část pro ty nejmenší děti, které by leckdy samostatně poníky ještě nezvládly - proto mají vodiče a na již odrostlejší omladinu, která si poníky vede sama. Do jízdy elegance pak nastoupily dívky v kostýmech a krom svých šatů a výzdoby musely porotu oslnit i perfektní souhrou se svým poníkem v kroku, klusu a případně i cvalu.

GALERIE DĚTSKÝCH SOUTĚŽÍ

Jízda elegance pro dětiJízda zručnosti pro děti

Letošní novinkou mistrovství byla soutěž PAS DE DEUX - tedy soutěže dvojic, kde bylo podmínkou alespoň jedno dámské sedlo. Na startu stanulo celkem 6 dvojic, z toho pouze dvě byly smíšené (tj. dámské sedlo X obkročmé). V této soutěži již mohly dvojice zařadit vyšší drezurní prvky, které je napadly a které jejich čtyřnozí partneři zvládli a rovněž kostýmy již byly oku mnohem lahodnější narozdíl od strohé drezury. A tím se pomalu dostáváme k finální soutěži pátečního dne a tou byla JÍZDA ELEGANCE. Bohužel těsně před začátkem začalo poměrně silně pršet a proto byla soutěž přesunuta do místní haly - což je pro focení této nádhery velká škoda. Před diváky nastoupilo celkem 5 skupin po 3-4 jezdkyních, které se ve svých elegantních garderóbách předvedly opět v kroku, klusu a cvalu a ta dvojice, která od poroty obdržela nejvíce bodů, pak postoupila do finále, kde krom elegance již při výběru vítězky hrála do jisté míry roli i náročnost předvedench cviků.

 GALERIE PAS DE DEUX A JÍZDY ELEGANCE

Jízda elegance - Iva Hejlová a Sacramoso Sambra IV-20

Krátký článek z mistrovstí můžete nalézt zde.

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode