Počtvrté s císařem na Karlštejn

28.06.2010 23:38

Ve dnech 5.-6. června se konal již čtvrtý ročník Královského průvodu z Pražského hradu na Karlštejn. V sobotu se v brzkých ranních hodinách začali na Hradčanské náměstí sjíždět účastníci průvodu a k životu mohla být opět přivedena krásná tradice, které mám tu čest se účastnit s fotoaparátem v ruce již od jejího prvního ročníku. Na rajče jsem nahrála celkem tři samostatné galerie - viz. odkazy.

ALBUM I mapující cestu průvodu centrem Prahy

Ranní přípravyKrátce před zahájením akce

Tak jako v minulém roce - i letos vedla cesta císaře, jeho choti, dvořanů, věrné družiny a 3 desítek koníků táhnoucích povozy a kočáry či nesousí jezdce - z Pražského hradu nejdříve na Kampu, kde se konal krátký program, dále přes Smíchov a Chuchli do Radotína, kde byla zastávka na oběd a další program a následně pak přes Černošice až do Dobřichovic, kde byl cíl sobotního putování a nocoviště jak pro nás, tak koníky. 

ALBUM II mapující cestu průvodu ven z Prahy až do Dobřichovic

Císařská korunaUž putujeme

V neděli průvod procházel Lety, Řevnicemi, Hlásnou Třebání a pak doputoval na Karlštejn, kde byly klenoty uloženy do kaple sv. Kříže. Letošnímu průvodu opravdu přálo počasí (možná až moc) a já dodržela i své osobní tradice spojené s průvodem a to v podobě již tradičně od sluníčka spáleného obličeje a průvod jsem absolvovala jako již také tradičně v nových botách, tudíž v neděli už jsme putovali s kamarádem Puchýřem ;o)

ALBUM III mapující nedělní cestu z Dobřichovi na Karlštejn

 Nepostradatelné osobnosti průvodu - císař Karel IV. ...... a jeho šašek.

S průvodem, resp. převážně v doprovodeném vozidle veterinárního dohledu putoval s námi i malý stafbulí výrostek Dodo (Luciano Felicity Cheer) kamarádky Hanky Bartůnkové. Velkou shodou náhod - tím myslím zcela neplánovaně - se malý Dodo v Dobřichovicích setkal se svým tatínkem - pejskem Angel´s Dragon Jodiscan rodiny Šrámkových, kterým tímto děkuji za milé setkání.

Pejsek Angel´s Dragon Jodiscan v DobřichovicíchI letos nám cestu (občas) lemovaly krásné vlčí máky

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode