Putování aneb další cesta Karla IV.

08.06.2009 23:04

O víkendu 6.-7. června se konal již třetí ročník Královského průvodu - císař Karel IV. se svou ženou Eliškou Pomořanskou, dvořany a věrnou družinou převážel dle dávných tradic korunovační klenoty Svaté říše římské z Pražského hradu až na hrad Karlštejn. Sobotní putování průvodu začalo na Pražském hradě, pokračovalo přes Kampu do Radotína, následně Černošic a skončilo v Dobřichovicích, kde účastníci průvodu přenocovali. V neděli průvod procházel Lety, Řevnicemi, Hlásnou Třebání a pak již šťastně doputoval na Karlštejn, kde byly klenoty uloženy do kaple sv. Kříže.

Vlčí máky lemující cestu Šašek

Konání průvodu letos již nemělo díky výměně hejtmana Středočeského kraje takovou podporu a tak se na jeho uspořádání téměř celou měrou podílely především výše uvedené obce a byť akce ztratila na svém "objemu", neztratila nic na své kvalitě. I letos postavu Karla IV. ztvárnil Vladimír Čech (popravdě si v této roli nedokážu představit již ani nikoho jiného), jeho ženu pak opět Debora Štolbová. Na akci se podíleli zkušení organizátoři předešlých ročníků, tudíž vše klapalo jak mělo a překonána byla úspěšně i částečná nepřízeň počasí. 

Karel IV. v podání Vladimíra ČechaCross

Koňskou sekci průvodu i letos zajišťovala skupina Caballos - a to je vlastně i důvod, proč čtete tyto řádky. Na dvoudenní pouť se vydal opět i Prim a ani já jsem si nenechala ujít příležitost se této krásné akce zúčastnit s foťákem v ruce - zde je zatím jen rychlý mini-výběr foteček (z fotoaparátu jsem jich stáhla přesně 1658!), další budou následovat snad v závěsu (teď musí proběhnout velká probírka ;o) ).

Prim a KristinaCloudy a Zuzka

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode