Seminář o SBT s Alanem Hedgesem

18.05.2012 01:14

Trochu se zpožděním ... ale přece :) se o dnešní dlouhé noci (ve tři hodiny vyrážíme na světovou výstavu do Salzburgu -tudíž už nemá cenu chodit spát) vracím k semináři "Budoucnost stafordšírského bulteriéra", který pořádal Český SBT club ve spolupráci s centrem pro výzkum chování psů při ČZU v Praze koncem dubna.

Myslím, že Alan Hedges dokázal svým projevem a humorem zaujmout všechny přítomné a o tom, že patří mezi opravdové odborníky na naše plemeno, nemůže být pochyb. Poměrně podrobně prošel standard plemene a u jednotlivých částí těla prováděl názorné ukázky posuzování. Zde patří obrovský dík panu Krunkovi a jeho Tobymu (Russo´s Ruffland Fransimo Bohemia) a stejně tak i paní Lavrové a její nové mladé naději Dark Lord Sikaistaff za obětavé pózování .

Poměrně dlouhé povídání bylo věnováno pohybu SBT a následně i barvám. Zde se diskuze stočila především k momentálně velice módní modré barvě. Z úst pana Hedgese zazněla - pro mne zcela nová - informace o tom, že v zemi původu se nestaví pozitivně ke krytí dvou modrých jedinců a směřují k tomu aby jedinci vzešlí z takovéhoto krytí nebyli registrováni (s ohledem na zdravotní problémy, které se u těchto jedinců v Anglii objevily). Vzhledem k tomu, že v ČR takováto spojení nejsou nyní již zcela ojedinělá - jsem velice zvědavá jak se k tomuto chov / klub v ČR postaví. Bylo by určitě zajímavé k této problematice získat z Anglie více informací.

Ani minuta povídání s panem Hegesem nebyla promarněným časem a jsem velice ráda, že klub tento seminář uskutečnil. Díky.

Pár momentek pana Hedgese, je nyní k nahlédnutí na rajčeti.

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode