Western Show v Trojanovicích

27.07.2010 00:56

V sobotu 10.7.2010 jsem s radostí přijala pozvání Markétky Rárové z Ranče na Žarách a udělala si výlet do moravských Trojanovic, kde se konal již 8. ročník Western Show. Bezmála 400 kilometrová cesta z Prahy do Trojanovic uběhla rychle a pohodlně (tímto děkuji Kristýně Kiliánovic za doprovod) a na místě jsme byly včas - tak abychom stihly komplet celý program.

A že toho bylo na programu docela požehnaně :).  

 

Markétce moc děkuji za pozvání, byl to opravdu krásně strávený den a smekám před všemi účinkujícím - přecijen to počasí bylo spíše na koupání a slunění, než na aktivní závodění ;o).

Jako první se konala vlajková jízda a slavnostní zahájení, kterého se zúčasnili všichni účinkující, následovala soutěž v jedné z rychlostních disciplín - konkrétně "Pole Bendingu", kde zvítězil Lubomír Doležel s Denisou - fotografie jsou ve FOTOGALERII_I

Katka Doláková a RockyIvo Rára a Monty

Dalším na programu byla ukázka trikového lasování v podání manželů Rárových a klisny Jessiky, soutěž "Záchrana telete" (pro klid na duši ochránců zvířat nutno říci, že tele bylo krásné plyšové :) ), ukázky práce ve volnosti, krásu dravců a jejich umění lovu předvedla divákům sokolnická skupina Vancoš a ukázku žonglování s revolvery si pak pro diváky připravil Radim Jesse Michálek s asistentkou Radkou Jane Ptáčkovou - FOTOGALERIE_II.

Gabča Kamencová a SpartakusAlenka Fajkusová a Voltér

Akce pokračovala ukázkou džigitovky (kromě Ivoše a Markétky Rárových přijel své mistrovské umění ukázat i Jirka Bužek ... pro mne trochu překvapivé, ale o to milejší setkání ;o) ). Na plac se opět vrátil Radim Jesse Michálek s Radkou Jane Ptáčkovou v ukázce práce s bičem a pokračovalo se i další rychlostní disciplínou: "Barrel Race", v které kraloval Tonda Sekanina s Katárem - FOTOGALERIE_III

Ukázka práce s Dravci - skupina VancošUkázky obran

Nabitý program doplňovala ještě svými velice pěknými ukázkami Andy Reinbergerová, redaktorka časopisu Svět koní, která předvedla nejdříve svého strakatého českého teplokrevníka Westa spolu s křížencem NO a bandoga Rickym v show s názvem "Kůň a pes" a o něco později pak předvedla valacha Westa a klisnu Coronu v "Sedlovém tandemu". Diváci mohli fandit u další rychlostní disciplíny - "Předávání pošty", u přetahování chladnokrevného Navara a Césara s několika silnými chlapisky a nebo mohli podpořit živé koníky či naopak stroj v závodě s motorkou, kterou bravurně ovládal motokrosový závodník František Zlý. Atraktivní ukázkami byly i předvední pejsků - agility, dogdancing a obrany - FOTOGALERIE_IV.

Kontakt

Hana Maredová

boraderam@seznam.cz

Brixiho 14, 162 00 Praha 6
Jablečno 7, 338 08 Zbiroh
Czech Republic

+420 732 976700

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode